dinsdag 11 mei 2010

Zo vind je de perfecte bikini

In geen andere outfit geef je zoveel bloot als in een badpak of bikini. Het is dus meer dan logisch dat jouw strandtenue als gegoten moet zitten. Om het te vinden is er maar één manier: shoppen met verstand. Hier zijn onze tips.

Ga niet onvoorbereid shoppen
Geen badpak of bikini zal je staan als je er witjes en onverzorgd bijloopt. Zorg er daarom voor dat je, voordat je gaat bikini-shoppen, extra aandacht aan je lichaam besteedt. Onthaar jezelf alsof je morgen naar strand gaat, gebruik een vochtinbrengende crèmes, zorg ervoor dat je teennagels in orde zijn, gebruik - als je ervan houdt - een zelfbruinende crème. Ga 'picobello' dat pashokje in. Stel je voor dat je je droombadpak in handen krijgt, maar je herkent het niet, omdat je zelf niet lekker in je vel zit!

Trek gemakkelijke kleding aan
Wil je de voor-jou-gemaakte bikini (of het voor-jou-gemaakte badpak) vinden, dan zul je veel moeten passen. Trek daarom gemakkelijke kleding aan zodat je snel in en uit de kleren bent. Draag bij voorkeur een string. Een badpak of bikini zal nooit mooi staan als je het kledingstuk over een bridget-jones-onderbroek aantrekt.

Trek er tijd voor uit
Misschien heb je geluk en trek je de voor jou ideale bikini zo uit het rek. Maar meestal is het niet zo. Trek daarom genoeg tijd voor de aankoop van badkleding uit. Ga bij voorkeur shoppen op rustige momenten (niet op de zaterdagmiddag!) en wacht niet tot lang (hoe verder het seizoen vordert, hoe minder keuze je hebt).

Pas verschillende stijlen
Fixeer je niet op één type bikini of badpak maar pas verschillende stijlen. Juist deze zomer hebben de ontwerpers zich enorm op de vormen uitgeleefd. De tijden dat er alleen maar olympische badpakken en standaard-bikini's in de rekken hingen, zijn voorbij.

Let niet op de maat
Neem je gebruikelijke maat als uitgangspunt maar pas dan ook een maatje groter en een maatje kleiner. Een bikini of een badpak moet, zoals gezegd, als gegoten zitten. Dat is het enige dat telt (en als het een maatje groter wordt, dan knip je het etiketje er maar uit!)

De pasvorm beoordelen
De naden van badkleding mogen niet in je huid snijden maar ze mogen ook niet lubberen. Let vooral op de naden rond je benen en op de bikinibandjes. Verder moet je je in badkleding ongedwongen kunnen bewegen en 'mag er niets uitvallen'. Beweeg je daarom in het pashokje (buig voorover, opzij, naar achteren) om te kijken of en hoe de bikini of het badpak verschuift.

Camoufleren en accentueren
Het ideale badkostuum haalt je sterke punten naar voren en camoufleert zwakke punten. Maak van tevoren voor jezelf duidelijk welke punten je wilt afzwakken en welke punten je wilt accentueren. Een paar regeltjes?

Ga voor een hoog opgesneden broekje of badpak voor langere benen
Ga voor een (wat in de wandelgangen wel wordt genoemd) 'monokini' (topje en broekje zijn met elkaar verbonden door een strookje stof dat over je navel loopt) om je middel smaller te doen lijken
Ga voor een triangeltopje, een topje met opgevulde cups of een push-uptopje voor een vollere boezem
Ga voor een brede slip voor kleinere billen
Ga voor een mooi badpak voor een 'veiliger' en 'gekleder' gevoel (wel zo chic!)
Ga voor een 'cut-out' badpak voor weelderige vormen
Ga voor donkere kleuren voor een slank effect
De kleur
Let niet alleen op het model maar ook op de kleur. Je weet vast wel van jezelf welke kleuren je flatteren en welke niet. Deze regels gelden ook voor badkleding.

Voel jezelf mooi
En heb je eenmaal een bikini of badpak te pakken dat je mooi vindt, voel je er dan ook mooi in! Maak je strandoutfit af met leuke accessoires. Koop een coole zonnebril en steek een bloem in je haar. Als jij uitstraalt dat jij mooi bent, zal iedereen dat ook vinden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten