zaterdag 29 mei 2010

Travelling light...

Je kent het vast wel: honderden meters hoog in de lucht, geen circulatie, tig mensen, droge lucht, opgezwollen enkels. Yep, vliegen is een noodzakelijk kwaad om op die heerlijk zonnige bestemming je vakantie te kunnen vieren.

Er is gelukkig een aantal dingen de je kan doen om het leed te beperken, doe je voordeel met deze tips!

1. Comfort
De compacte lucht in een vliegtuig doet je vaak zweten, houd hiermee rekening. Jeans zijn per definitie oncomfortabel, linnen of velours reist fijn. Menig celebrity reist in een jlo-achtig velours pak, dus ga je gang!

2. Voeten
Neem een paar katoenen sokken mee in je handbagage en doe je schoenen uit zodra je zit. Schoenen aanhouden in een vliegtuig is vragen om problemen met je circulatie.
Af en toe een rondje lopen helpt je circulatie en zorgt ervoor dat je niet stijf wordt. Wil je proberen te slapen? Zorg dan dat je een oogmasker en oordoppen inpakt.

3. Weersveranderingen
Natuurlijk: je stapt op met regen en wind en verwacht zo'n graadje of 25-30 als je aankomt. Daar komen de laagjes om de hoek kijken. Pel laagje voor laagje af, vestjes, sjaals, leggings zijn ideaal hiervoor.

4. Vocht
De lucht in een vliegtuig is per definitie droog. Zorg voor een flesje water en vraag zo vaak mogelijk om een bekertje water. Is je huid droog dan zijn er geweldig sprays van Evian of Clinique die je zo op je huid kan sprayen om je huid vochtig te houden. Een luchtige hydraterende (hand)creme is ook een must.

5. Go glam
Pak een klein toilettasje met een tandenborstel, een klein tubetje tandpasta en wat makeup en een parfum monstertje. Als je je even kunt opfrissen voor de landing voel je je zoveel beter!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten