zondag 2 mei 2010

Kantoorkleding en de modetrends voor 2010

De meeste modeontwerpers mogen ons dan geen kant-en-klare kantooroutfits aanreiken (en laten we eerlijk zijn: kant-en-klare mantelpakjes zijn vaak nogal banaal en fantasieloos), er zijn toch veel mode-items voor zomer 2010 waar je op de werkvloer goed mee uit de voeten kunt. Professioneel maar trendy!

Doe je voordeel met de vele moderne en stijlvolle blazers die we in de zomercollecties zien. Combineer ze met een kokerrokje of een stijlvolle lange broek voor een elegante outfit.

Ga creatief om met de marinelook die deze zomer weer in de mode is. Blauw is van oudsher een van de meest klassieke kleuren die - zoals uit verschillende onderzoeken blijkt - vooral veel professionaliteit uitstraalt. Combineer een donkerblauwe blazer met een blauw met wit gestreept bloesje en draag er een ingetogen goudkleurige bijou bij. Zakelijk, fris en modern. Of ga voor een donkerblauw marine-geïnspireerd jurkje.

Kies uit de vele ruimvallende zomerbroeken die we voor zomer 2010 gaan zien. En draag ze met een mooie, vrouwelijke blouse.

Mouwloze jurkjes zijn heel prettig om onder een blazer of vestje te dragen. We zien ze in veel collecties.

De nieuwe poederkleuren voor zomer 2010 zijn ingetogen, superchic en heel geschikt voor naar kantoor. Wees je ervan bewust dat de rozige tinten een vrouwelijkere uitstraling hebben, de tinten die naar het grijs neigen zijn koeler en daardoor zakelijker.

Monochromatische outfits (outfits in één en dezelfde kleur) zijn uit, outfits in dezelfde kleur maar dan met geraffineerde nuanceverschillen zijn in. Een voorbeeld: combineer verschillende blauwtinten met elkaar. Of combineer donkerblauw met zwart (maar niet donkerblauw met donkerblauw of zwart met zwart). Hetzelfde kun je doen met beige- of kakitinten of met de nieuwe poederkleuren.

In de tassencollecties zien we deze zomer ook veel naturel leren tassen die zijn geïnspireerd door de klassieke schooltas of aktetas. Een ideale aanschaf waar je tijdens werkdagen veel plezier van zult hebben.

Een perfecte noodoplossing voor die dagen waarop je even niet weet wat je aanmoet (of je je verslapen hebt en je in vliegende haast moet aankleden om nog op tijd op kantoor te komen), is het broekpak (deze zomer weer helemaal in). Je schiet er zo in, hoeft niet naar passende combinaties te zoeken en het staat nog stijlvol ook.

Toppers en basics. Het gaat erom om een paar toppers te hebben (kledingstukken die er qua kwaliteit en design uitspringen) en die te combineren met basics. Juist de basics geven je de mogelijkheid om variatie in je outfits aan te brengen. Tegenwoordig vind je in de grote winkelketens schitterende basics voor zachte prijsjes die ook geschikt zijn voor een baan met dresscode.

Een accessoire waar je op kantoor goed mee kunt scoren, is de sjaal. Knoop een mooi zijden sjaaltje met een klassiek design om voor een elegante uitstraling. Is het op kantoor vaak fris, houd dan een grote omslagdoek bij de hand die je heel stijlvol over je blazer kunt draperen.

Fetisj schoenen mogen (nog) in zijn en enkellaarsjes mogen dan hip zijn (en halen misschien de man in je baas boven), maar vraag je af of ze echt wel geschikt zijn voor de omgeving waarin je werkt. Met een paar moderne maar ietwat klassieke schoenen (beter zonder blote tenen) kom je nog altijd het beste weg.

Al jaren je bril voor lenzen verruild? Kijk dan toch eens bij de nieuwste brillencollecties. De monturen voor het komende seizoen zijn supertrendy. Een goed gekozen montuur kan (zeker op kantoor) veel voor je doen. Een bril staat serieus, professioneel en geeft je autoriteit. Met een trendy montuur voeg je heel wat aan je uiterlijk toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten