zaterdag 8 mei 2010

Trend: broekpakken

Op de catwalks voor zomer 2010 wemelde het van de broekpakken. En dan we bedoelen we niet de klassieke tailleurs met broek, maar de pakken 'aan één stuk'. Tuinbroeken, salopettes, jumpsuits, overalls. Dat is het soort broekpakken waar we het hier over hebben.

Veelzijdige modetrend: het broekpak
Het is een modetrend waar we ons helemaal in kunnen vinden. Het broekpak is veelzijdig en komt in alle mogelijke varianten in de zomercollecties voor. Voor elke gelegenheid vind je wel een geschikt exemplaar.

Het broekpak heeft een enorm groot voordeel. Je trekt het aan en je outfit is af. Je hoeft nooit over combinaties na te denken. De ontwerper heeft het al voor je gedaan. Hij (of zij) levert je in één keer zowel 'boven als onder' in een combinatie die niet stuk kan. Met accessoires kun je het broekpak verder interpreteren en variatie in de look aanbrengen.

Broekpakken flatteren
Het broekpak heeft ook een ander voordeel. Omdat het één groot vlak in dezelfde kleur of print is, lijk je er vaak langer door. Met een ceintuur kun je verder de proporties 'regelen' zoals jij dat wilt. Draag je een ceintuur hoog in de taille dan lijken je benen langer. Draag je een ceintuur op je heupen dan lijkt je bovenlichaam langer. Het is maar wat je wilt 'corrigeren'.

Ga voor een goede pasvorm
Broekpakken zijn in de regel ook heerlijk in het dragen. Ze vallen meestal nogal ruim en soepel. Je voelt ze niet zitten. Hierbij moeten we wel een kleine (intieme) kanttekening plaatsen. Let bij aankoop van een broekpak goed op het kruis. Soms is de verhouding net niet goed en is het bovenstuk te kort. Ga daarom in de paskamer even zitten om het pak te testen. Let er ook op of het kruis niet te laag is. Anders lijkt je figuur (vooral van achteren) 'uitgezakt'.

Opvallend veel zeeblauw en kobaltblauw op de catwalks. Foto's van links naar rechts: Angelo Marani, Blugirl, Fisico, Jo No Fui lente/zomer 2010
Een van de meest opvallende modellen voor deze zomer is het strapless broekpak. Heel verleidelijk en mooi, maar let wel op de pasvorm. Een strapless broekpak mag niet te strak zitten (dat accentueert vetrolletjes en verstoort de verleidelijke welvende lijn van je borsten) maar mag ook niet afzakken (je wilt niet de hele avond je broekpak optrekken!).

Broekpakken voor elke gelegenheid
Broekpakken zijn er voor elke gelegenheid. Stoere tuinpakken in spijkergoed voor de vrije tijd, satijnen of zijden broekpakken voor de avond, hooggesloten broekpakken met een klassieke snit voor naar kantoor, leren broekpakken (ja, we zagen ze op de catwalk!) voor een kinky look voor een avondje stappen. Heel grappig zijn ook de broekpakken met korte pijpen, halflange of driekwart pijpen. Draag met hoge hakken voor een stoer-sexy look.

Broekpakken combineren
Verder maak je de look natuurlijk af zoals jij dat wilt. Over een klassiek broekpak kun je een blazertje dragen. Over een stoer broekpak draag je een leren jack of een lief vestje (al naar gelang je mood). Mouwloze broekpakken kun je op de huid dragen (erg sexy) maar ook combineren met een mooi hemdje, een T-shirt of een kanten topje.

Een veel geziene combinatie is het broekpak met het enkellaarsje met open teen. Een combinatie die garant staat voor een up-to-date look. Voor een meer ingetogen look kun je voor pumps kiezen. Ook plateaus staan mooi onder een broekpak. Sandalen vinden wij vooral goed passen bij exotisch getinte broekpakken in wijde, fladderende materialen.

Een klein minpuntje :-)
Eigenlijk heeft het broekpak maar één minpuntje (en wie regelmatig een broekpak draagt of de salopet uit de kindertijd herinnert) zal precies weten wat we bedoelen. Het is vaak niet zo eenvoudig om... naar het toilet te gaan!

bron: trendystyle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten