donderdag 13 mei 2010

Vragen die je je kapper niet durft te stellen...

Er zijn van die vragen die op het puntje van je tong liggen maar die je je kapper soms net niet durft te stellen. Misschien omdat ze je te vanzelfsprekend lijken. Of misschien omdat je dan iets van jezelf moet prijsgeven wat je niet prettig vindt (dun haar, grijze haren). Geen nood! Wij hebben het voor je gedaan. We hebben Andy Grosser van TONI&GUY bereid gevonden om onze (en jullie) vragen te beantwoorden.

Andy Grosser (geboren in Duitsland) heeft er al heel wat jaren in het kappersvak opzitten. Hij was trainer op de International TONI&GUY Academie in Stuttgart in Duitsland, doet regelmatig het haar voor fotoshoots met toonaangevende fotografen en topmodellen, is nu art director van TONI&GUY Rotterdam en heeft als motto 'Als je haar niet goed zit, valt er van het overige ook niks te maken'. Hij beantwoordt onze vragen over knippen, kleuren en permanenten.

Ik heb nogal dun haar. Welk kapsel is het meest geschikt voor dun haar?
Andy Grosser: Geschikt en hoe jij je het lekkerst voelt is nogal een groot verschil. Ik adviseer het niet te lang te dragen. Hoe langer dun haar wordt, hoe meer structuur je haar in de punten verliest.

Ook speelt volume een grote rol bij klanten met dun haar. Volume krijg je door de bovenkant met lagen te voorzien en daarvoor is het beter niet te lang haar te hebben. Want lagen zijn wel handig zijn, maar daarvoor heb je wel meer haar en dus volume aan onderkant nodig. Net alleen met kniptechnieken maar ook met behandelingen (bijvoorbeeld Volumophose van Kerastase) kunnen een grote steun zijn om makkelijker volume in jouw haar te krijgen!

Is het echt slechter voor je haar om je haar te blonderen dan het donkerder te verven?
Andy Grosser: Ja. Omdat met blonderen alleen pigment uit het haar wordt gehaald en de hoeveelheid aan waterstofperoxide veel hoger is. De schubbenlaag (= structuur) wordt dan ook veel meer geopend om de pigmenten eruit te krijgen. Verf je het haar donkerder, dan voeg je pigment toe en is er maar heel weinig tot geen waterstofperoxide nodig. Maar ook professioneel geblondeerd haar ziet er met de juiste verzorging natuurlijk en vooral ook prachtig uit!

Ik heb steil haar en zou graag krullen en slag hebben. Is een permanent de enige weg?
Andy Grosser: Permanenten is de enige weg om het langdurig effect te hebben, maar ook een 'point of no return'.

Er moet goed gekeken worden of jouw haar er geschikt voor is. Bij TONI&GUY zullen wij altijd bij het eerste bezoek een advies geven en pas bij jouw tweede bezoek aan ons overgaan tot permanenten. Wij zijn er heel voorzichtig mee aangezien een permanent veel onderhoud vergt, dat wil zeggen een regelmatig bezoek aan de kapper met een professionele behandeling, maar ook goede verzorging thuis is echt noodzakelijk om een natuurlijke 'look' te behouden.

Ik heb krullend haar maar wil graag een pony. Wat kan ik doen om de pony mooi glad te krijgen?
Andy Grosser: Wij adviseren onze stylingtang 'Mini Texture Straightener' van het merk label.m. Deze stylingtang is vooral voor het gebruik bij een pony of kort haar heel gebruiksvriendelijk. De tang is smal en klein (12 cm lang), dit betekent dat de platen ook smaller en kleiner zijn, en dus handelbaarder bij pony's en kort haar. Bovendien heeft deze tang heeft titaniumplaten (wordt ook veelvuldig in de medische wereld gebruikt vanwege lange levensduur), waardoor je haar ook bij veelvuldig gebruik de natuurlijke glans behoudt.

Ik heb mijn haar laten blonderen maar nu is het groenig geworden. Wat kan ik daartegen doen?
Andy Grosser: Waarschijnlijk is de juiste toner (dat is de kleurspoeling na de blondering) niet gebruikt. Die groene gloed komt van te veel aspigment. Matterende kleurspoeling wordt bijna altijd gebruikt, om geel of oranje gloed in het haar tegen te werken. Het heeft veel ervaring nodig om de juiste kleurspoeling te gebruiken en de tijd van het uitspoelen te bepalen. Die groene gloed in jouw geval zou met een zachte blondeerspoeling gevolgd door de juiste toner goed op te lossen zijn.

Ik heb mijn haar al jaren geverfd (maar heb geen grijze haren) en wil nu stoppen. Wat kan ik doen om die lelijke uitgroei te voorkomen? Is er een manier om permanente verf uit mijn haar te verwijderen?
Andy Grosser: Bij TONI&GUY zijn onze kleurspecialisten al 45 jaar getraind en alom bekend om hun techniek om op elke manier met een natuurlijke highlight-effect ervoor te zorgen dat een kleurverandering niet of nauwelijks wordt opgemerkt. De juiste mix van high en lowlights goed geplaatst en aangepast aan jouw natuurlijke haarkleur is die beste oplossing om die uitgroei tegen te werken, en stap voor stap naar jouw eigen haarkleur terug te gaan.

Wat is de grootste 'kapselfout' die je als vrouw kunt maken?

Andy Grosser: Bij een kapsel gaat het om de verhoudingen. Daarbij spelen ook de verhoudingen van je lichaam en je gezichtsvorm een rol. En verder is het ook van belang om je lifestyle mee te laten wegen bij de keuze van je kapsel. Wij zullen er alles aan doen en hebben hiervoor ook de technieken, producten, de juiste mensen met de beste ervaring en training in huis om te zorgen dat je met een bij jouw passend kapsel de deur uitloopt. Jouw lifestyle-kapsel kan bij ons werkelijkheid worden en blijft geen utopie.

Met dank aan Andy Grosser, TONI&GUY, www.toniandguy.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten