maandag 2 november 2009

Tricks up your sleeve...

M'n ogen vallen bijna dicht, zo moe ben ik en dat zal ook wel te zien zijn.

Dus daarom vandaag een paar trucjes voor de jonge moeders onder ons, die zo'n beetje een chronisch slaaptekort hebben of voor als je de 30 gepasseerd bent en niet meer zomaar wegkomt met een nachtje doorhalen.

Een plens koud water (of 3) doet je goed: je huid schrikt, trekt zich samen en de doorbloeding wordt gestimuleerd. Je krijgt er dus gelijk een frissere kleur van, het wakker-word effect vind ik enorm te verwaarlozen, daar heb je toch echt een kop koffie voor nodig.
Zeker als je een (halve) nacht hebt genoten van meer wijntjes dan je zou moeten, moet je flink smeren met een vocht-inbrengende creme en daarbij zoveel mogelijk water drinken. Zo lijkt je huid niet op een gerimpelde sinasappel.
Gebruik een vloeibare concealer en dep die zachtjes op de huid onder je binnenste ooghoek en helemaal tegen je neusbrug aan ter hoogte van je ooghoek. Probeer niet te smeren, alleen te kloppen, zo ga je ook ophopend vocht te lijf en verdwijnen die zakjes misschien ook. Een camouflage stift vind ik niet zo geschikt, als je die gebruikt: een heeeeel klein beetje aanbrengen op je middelvinger en nog voorzichtiger kloppen.

Gebruik een foundation als je dat prettig vindt, smeer 'm alleen goed uit bij je kaaklijn en breng daarna een dun laagje poeder aan. (liefst niet compact, dat wordt zo 'cakey').
Voor dagen zoals deze gebruik ik altijd, altijd, altijd, poeder parels. Van die kleine gekleurde bolletjes waar je met je poederkwast overheen gaat en een laagje over je gezicht aanbrengt. Het spul heeft een subtiele glans waardoor je zo'n 'fresh look' krijgt. In 1 woord: geweldig.
De beste zijn van Guerlain maar ik vul ze stiekem altijd bij met die van de Kruidvat of Trekpleister. Niks mis mee.

Dan neem je een heel lichtroze oogschaduw met een glansje en smeert een heel klein beetje op elk ooglid, niet onder je wenkbrauwen, alleen je oogleden. Hierdoor lijk je 10 keer meer wakker.
Een klein beetje zwarte of donkerbruine mascara maakt je ogen wat groter, gebruik niet teveel; op zo'n dag als deze is de kans op zwarte randen onder je ogen zo'n 20 keer groter dan normaal.
Vergeet niet je wimpers onder je ogen, die zorgen nou juist voor de wakkere look.

Gebruik een rode lippenstift of een rode gloss (die van Dior is heel fijn. Tip: op Ebay koop je veel goedkoper dan in Nl bij de drogist), niet om je lippen mee in te smeren, maar om een heel klein beetje aan te brengen op je jukbeenderen en de appels van je wangen. (die ronde dingen die tevoorschijn komen als je lacht ;)) Klop dat ook heel zacht op je huid en smeer het dan heel lichtjes uit, je krijgt daar een super frisse look van. Het lijkt misschien in eerste instantie vrij rood, maar kijk nog eens na een half uurtje en dan ziet het er geweldig uit.
Let op! Gebruik een piepklein beetje, je hebt snel teveel en kan altijd nog bijsmeren. Pipo de Clown is nou niet bepaald de bedoeling, hoewel dan waarschijnlijk niemand je bloeddoorlopen ogen opvalt ;)...
Deze routine kun je altijd gebruiken voor een vrij naturelle, frisse look.

Een heel lichte lipgloss en een lichte parfum kan natuurlijk altijd, nu ben je klaar en voel je je waarschijnlijk een stuk beter. (en zo niet dan adviseer ik 2 paracetamol met coffeine en vooral veeeeeel water).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten