zondag 7 maart 2010

Wallen en kringen...

Heb je last van wallen of kringen onder je ogen?
Ik heb hier een aantal tips voor je op een rijtje gezet die gegarandeerd helpen!

Wallen:
Voor een grondige aanpak kies je voor een speciaal oogmasker wat je in de koelkast bewaart. Help de werking van het masker te verhogen door zo vaak mogelijk met de toppen van je ringvingers te kloppen onder je ogen.
Heb je dringend hulp nodig maar geen masker bij de hand? Probeer dan gekoelde theezakjes. In tegenstelling tot een masker hydrateren de theezakjes niet dus daarvoor moet je na dit ritueel nog een oogcreme aanbrengen.

Voor elke dag:
Gebruik een goede oogcreme of ooggel die speciaal zorgt voor vermindering van wallen. Mijn favoriet: Yves Rocher Bio Specific Active Sensitive kalmerende oogcreme tegen wallen. Een hele mondvol, maar het doet wel wat het je belooft.

Als je altijd last van wallen hebt dan kun je die verminderen door veel water te drinken. We weten het allemaal: minimaal 2 liter per dag! Let daarnaast op wat je eet want teveel en te vet eten kan ook een oorzaak zijn.
Als je wallen worden veroorzaakt worden door een vetophoping dan is het in de meeste gevallen een erfenisje (bedankt mam!) Alleen een cosmetische ingreep (ooglidcorrectie) of een camouflage product kan een oplossing bieden.

Bij het camoufleren van wallen is het heel belangrijk dat je de juiste kleur gebruikt en dat de textuur van het product prettig aanvoelt. Daarbij moet je één regel in gedachten houden: donkere kleuren treden naar achteren en lichte kleuren komen naar voren. Donkere kleuren werken dus uitstekend bij wallen, die je optisch wat verder naar achteren wil hebben. Verder kan het een goed idee zijn om op andere delen van je gezicht het accent leggen om zo de aandacht weg te trekken van die wallen zoals bijvoorbeeld door het bovenste ooglid een kleurtje te geven.

Donkere kringen
Meer dan 65% van de vrouwen heeft last van grote blauwe kringen onder de ogen. Net zoals bij wallen kunnen donkere kringen ook een erfelijke oorzaak hebben. Maar ook voeding, allergie, vermoeidheid en medicijngebruik kunnen donkere kringen veroorzaken. Doordat de huid onder de ogen heel dun is tekent het hier snel. Donkere kringen kun je verminderen door gezond en gevarieerd te eten, voldoende water te drinken en niet te roken!

Ook kun je door middel van make-up de donkere kringen camoufleren. Kies voor 1 tint lichter dan je eigen huidskleur. Wat ook wel eens wordt gedaan is een beetje oranje lipstick te mengen door het camouflage product. De oranje kleur compenseert de blauwe/donkere onder de ogen op en je krijgt er een frisse uitstraling door. Als je twijfelt over de teint die voor jou geschikt is, laat je dan bij de drogisterij of parfumeriezaak adviseren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten