donderdag 4 maart 2010

All about foundation...

Foundation is er in ontelbare soorten en maten, grote kans dus dat je moedeloos verzucht: het is niet voor mij, laat maar zitten. Toch daag ik je uit te blijven proberen. Een goede foundation heeft zoveel voordelen, dat je zoektocht er ruimschoots tegenop weegt.
Wat je onder je foundation aanbrengt is minstens zo belangrijk als de foundation zelf. Zorg voor een goede vochtinbrengende creme, eventueel met lichtreflecterende deeltjes, zodat je foundation er mooi overheen ligt. Breng wat foundation aan op de rug van je hand en stip het over je gezicht. De stipjes werk je uit.
Kies een foundation die past bij je huidtype: matterend voor een vette/gemengde huid, vochtinbrengend voor een droge/normale huid. Naar gelang je teint meer of minder dekkend. Kies altijd een tint LICHTER dan je eigen huidkleur. Test dit uit op je hals, niet je kaaklijn. Dit laatste punt maakt of breekt je foundation. Een foundation die niet licht genoeg is qua tint doet je ouder lijken, en lijntjes en rimpels meer opvallen.
Ik ben zelf een fan van de Dior Forever Foundation en de Revlon foundation. Ook MaxFactor mag er zijn, wat mij betreft. Let op: dit is puur persoonlijk! Er zijn tegenwoordig steeds meer minerale foundations, poeder foundations op natuurlijke basis die best goed dekken. Deze zijn het proberen waard, maar vergen oefening! Geef jezelf dus de tijd om verschillende foundations uit te proberen. Lees eerst beoordelingen online en vraag proefjes bij de parfumerie/drogist.
Dan zijn er steeds meer primers. Deze leggen een laagje over je gezicht zodat de foundation nog beter tot z'n recht komt.
Vergelijk het met verven. Voor het mooie breng je eerst een grondverf aan en dan pas ga je met kleur aan de slag.
Eerst bereid je je huid voor met een primer en dan pas breng je de foundation aan. De foundation hecht beter, blijft langer zitten en de huid ziet er vlekkenloos uit.
Met kwast heb je controle over het aanbrengen van de foundation, je gebruikt in principe een speciale foundation kwast. Je begint bij de plekjes die met name een egaliserend effect nodig hebben zoals de ooghoeken en je neusvleugels en werkt dan de foundation verder naar buiten uit.
Met de spons: breng wat foundation aan op de muis van je hand zodat het alvast wat kan opwarmen. Dep met het sponsje de makeup op en breng die aan op je gezicht. Met deppen wordt het resultaat dekkender met vegen transparanter. Ook geldt: hoe vochtiger het sponsje hoe transparanter de makeup.
Vingers: met je vingers kun je een foundation nauwkeuriger verdelen en vermijd je bovendien dat de makeup zich in rimpels en plooitjes ophoopt. Het contact tussen huid en huid geeft daarnaast een heel natuurlijk effect zodat je het beruchte pancake effect vermijdt.

Als laatste deze tip: in de zomer gebruik je een andere tint foundation dan in de winter. Tussendoor, in het voorjaar en de herfst kun je deze twee mengen zodat je altijd de perfecte kleur gebruikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten