maandag 15 maart 2010

Lente garderobe checklist...

Je hoeft geen fashionista te zijn om reikhalzend uit te kijken naar het moment waarop je de nieuwe lentemode zult kunnen dragen. Iedereen droomt ervan om de zware en donkere winterkleding die we de afgelopen maanden hebben gedragen te verwisselen voor lichte, luchtige en vrolijke outfits. Gelukkig bevatten de nieuwe voorjaarscollectie (meer nog dan andere jaren) verschillende kledingitems die geschikt zijn voor frisse voorjaarsdagen waarop de temperaturen te wensen overlaten. We maakten een lente-garderobe checklist voor je.

De nieuwe voorjaarsmode. Dit kun je nu al aan.

Leren broeken
In veel voorjaarscollecties komen we leren broeken tegen. Of ze nu nep zijn of echt, ze zijn supersexy en uiterst geschikt voor het vroege voorjaar. Ga voor zwart als je op safe wilt gaan. Kies voor een kobaltblauw of chique grijs exemplaar voor een moderne look.

Hoe draag je je leren broek?
Onder een tuniekje met een dik vest erover of met een supervrouwelijk bloesje en een mooie blazer. Enkellaarsjes zijn een must!

Bloemenprints
Wat een geluk dat er bloemenprints bestaan. Ga voor een romantische voorjaarslook met een verfijnd bloemmotiefje. De lente in je garderobe.

Hoe draag je bloemenprints?
In de vorm van een bloesje of tuniekje op een spijkerbroek en onder een vest, blazertje of spijkerjack. Wil je helemaal up-to-date zijn, dan mix je verschillende prints (bloemen en misschien ook wel geraffineerde grafische prints) in dezelfde kleurstellingen met elkaar.

Chique blazers en paillettenblazers
De blazer is weer helemaal terug. Niet zozeer als onderdeel van het tailleur maar als hot item op zichzelf, als enige aandachtspunt in je outfit. Een perfecte pasvorm is een must. Hebbeding: het paillettenblazertje, liefst in het donkerblauw!

Hoe draag je je blazer?
Over nagenoeg alles: spijkerbroek, elegante broek, krijtstreepbroek, strakke broek, kokerrok of jurk. Hoe draag je je paillettenblazer? Losjes over je schouders bij een uitgesproken casual outfit.

Kokerrokken (met grafische prints)
De kokerrok blijft in de mode. Ga voor een hoge taille (en voor extra lange benen!). In het voorjaar draag je er zwarte pantykousen onder.

Hoe draag je je kokerrok?
Met een chique bloes, een stoer, kort leren jasje en een paar supervrouwelijke schoenen met plateauzolen. Onweerstaanbaar!

Kort leren jack
Het korte leren jack is weer helemaal terug. In een punk/rock versie met studs en fonkelende stenen. Of in een klassieke karamelleren kleur.

Hoe draag je je leren jack?
Bij voorkeur over een jurkje of op een supervrouwelijke rok. Met een mooi bloesje of truitje eronder. Bij fris weer draag je er een mooie sjaal in.

bron: Trendystyle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten