donderdag 18 februari 2010

Kantoorkleding?

Toen ik op kantoor werkte, had ik een kantoorgedeelte in m'n kledingkast en een vrijetijds-gedeelte.
Best frustrerend soms, want een dubbele garderobe = dubbele kosten.

Deze blog is om je te helpen meer te maken van minder, zodat je niet schrikt als je je banksaldo ziet en er toch professioneel uitziet.

Afhankelijk van waar je werkt is dit makkelijker of moeilijker. Beweeg je je dagelijks in een pakkencultuur? Tsja, dan heb je waarschijnlijk niet zoveel speelruimte.
Toch geloof ik dat iedereen z'n voordeel kan doen met onderstaande tips.


  • Het pak wat je op je werk draagt kun je in je vrije tijd aandikken met accessoires zoals lange oorbellen of een opvallende riem. Een brede riem over je jasje gedragen getuigt van goede smaak mits je jasje mooi aansluit op je lichaam. Natuurlijk kun je je (pak)broek of jasje apart dragen. Een nette broek met een mooie top en een paar armbanden en oorbellen is uitstekend voor een feestje of een verjaardag. Trek een stel mooie pumps er onder aan en je bent klaar!
  • In het voorjaar en najaar kun je je colbertjasjes een korte tijd als tussenjasje gebruiken (voor buiten). Niets is zo 'Chanel' als een mooi zwart colbertje op een blauwe jeans met zwarte laarzen. Draag er een mooie sjaal bij.
  • Er zijn vast kantoordagen dat je prima een vestje of een mooi truitje kan dragen op een nette broek. Leuk het geheel op met een mooie broche of een smal riempje over het vestje/truitje. 
  • Rokjes zijn naast je werk prima te dragen met stoere laarzen en een leuke blouse. Het leuke van accessoires is dat je 1 outfit een andere uitstraling kunt geven door andere accessoires te gebruiken. Speel hiermee.
  • Mag je een nette donkerblauwe jeans dragen op je werk? Draag daar dan eens een tweed-jasje op met opvallende armbanden of juist 1 grote ring. Een mooie tuniek onder een colbertje doet het ook goed op zo'n jeans.
  • Probeer de regel te hanteren: iets 'nets' moet je 'down dressen' (afzwakken) en iets casuals of stoers moet je 'op halen'. 
  • Denk bij het winkelen om het aanschaffen van klassieke, tijdloze items. Deze kun je niet alleen voor eeuwig dragen maar zowel op je werk als in je vrije tijd dragen. Denk aan het zwarte jurkje, de witte blouse, een zwarte pantalon, de trenchcoat enz.
  • Let op je basics! In de winter zijn zwarte longsleeves onmisbaar en zomers heb je lycra hemdjes nodig. Die zitten niet alleen lekker, je kleding komt er beter door uit.
  • Voor wat dit onderwerp in de zomer betreft... daar zal ik over een paar maanden een blog aan wijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten