zondag 21 februari 2010

Accessoires 2010


Welke accessoires dragen we dit seizoen?

De nieuwigheid van het seizoen zijn de zomerlaarzen met open teen en soms ook open hiel. Kan je je er niets bij voorstellen, denk dan aan een klassieke leren winterlaars, knip de teen en hiel eruit en je hebt de nieuwste trend voor de zomer.

Tassen
De tassen lijken dit seizoen weer klassieker te worden. Het megaformaat van de afgelopen seizoenen is uit. Vrouwelijk is het motto. Kleine en platte envelop tassen zijn chic.


Zonnebrillen met doorzichtige glazen
Natuurlijk gaan we voor het komende seizoen weer alle mogelijke monturen zien. Van monturen met een jaren '50 kantooreffect tot klassieke ronde vormen. Gekleurde plastic zonnebrillen (vorig jaar zomer helemaal cool) zijn alweer achterhaald. Doorzichtige glazen zijn nog steeds de trend. Erg sexy, als je het ons vraagt.

De stijlen lopen uiteen van klassiek en sportief tot rock en pop. De monturen worden over het algemeen wat kleiner dan we van de afgelopen seizoen gewend zijn. De nieuwigheid van het seizoen zijn de gekleurde glazen, zelfs met 'opengewerkte' motiefjes zien. En wat te denken van de brillenglazen die met dolkapots of met kant - zelfs met toonsurtoon bloemmotieven - zijn overdekt?

Een andere trend is die van de kleinere monturen. De oversize monturen van de afgelopen seizoenen zijn nog steeds in, maar langzaam maar zeker gaan we richting een goede middelmaat. Tussen de retro geïnspireerde modellen zul je ook echt kleine monturen gaan zien (denk aan de jaren '70 hippie stijl). Maar laten we zeggen dat een 'royale middenmaat' deze zomer de overhand heeft.



Sieraden en bijous
Het échte sieraad zoals we dat uit grootmoeders juwelenkistje kennen mag nog even in de kluis blijven rusten (tenzij je tegen de draad in wilt gaan). Bijous van megaformaat zijn voorjaar en zomer 2010 wederom de grote trend. Goudkleurige schakelkettingen maar fonkelende stenen en strass doen het nog steeds goed. Daarnaast gaan we ook meer etnisch getinte sieraden die uit matte materialen en stenen zijn vervaardigd, zien. Armbanden zijn dit seizoen wederom je van het. Ga voor brede exemplaren en draag ze allemaal bij elkaar.


Naturel leren mode accessoires
Naturel leerkleuren voor zomerschoenen en zomerlaarzen maar ook voor ceintuurs en riemen die nog steeds in de taille worden gedragen. Dit voorjaar en deze zomer gaan we opvallend veel brede en mindere brede ceintuurs in natuurlijke leertinten zien. De combinatie van naturel leer, of je nu voor een lichte of donkere tint gaat, met de nieuwe neutrale modekleuren is schitterend en heel geraffineerd.


(bron: Trendystyle)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten